Горещи новини

На още две машини излезе надпис „Дневникът е подправен“, ЦИК проверява защо се появява този надпис

| 12:36

Към 11 часа е преустановено гласуването с 15 машини в страната и в съответните секции е преминато на гласуване с хартиени бюлетини. На няколко места има по две машини за гласуване, едната не работи и продължава гласуването с втората машина, допълни Матева.На три от машините, които са заменени с гласуване с хартиени бюлетини, се е изписал надпис „Дневникът е подправен“.

„Тепърва ще се анализира защо се появява този текст. За първи път получаваме информация за изписване на такъв текст“, коментира Росица Матева от ЦИК.

2 жалби за предизборна агитация и социологически проучвания в изборния ден са постъпили в ЦИК. Става въпрос за публикации в интернет сайтове, обяви Росица Матева от ЦИК.

Към момента има 10 сигнала за проблеми с гласуване, но навсякъде всички секционни избирателни комисии работят. Изборният ден е открит и протича нормално, увери Матева.

12 934 е общият брой на секциите у нас и в чужбина. В 3264 от тях се гласува с хартия. Подвижните секции са 292. В болниците в страната са разкрити 121 секции.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!