Горещи новини

Националният военноисторически музей затваря за 3 март

| 9:33

В знак на солидарност с Украйна Националният военноисторически музей (НВИМ) и неговите филиали няма да бъдат отворени за посетители на 3 март, когато честваме Освобождението на България, съобщиха от музея.„Когато в 21 век една държава нахлува в друга, нарушава нейния суверенитет и използва военни средства срещу мирното население, е важно как осмисляме историята и се учим от уроците на миналото. Като институция, която изучава и интерпретира войната, конфликтите и последиците от тях, ние добре знаем колко ценен е мирът. Затова в знак на солидарност към украинския народ и към всички усилия да бъде прекратено безумието на войната Националния военноисторически музей и неговите филиали няма да работят на 3 март“, пишат от НВИМ.

Оттам посочват още, че планираното за 1 март официално откриване на изложбата „Достойни за свобода“ също няма да се състои. Тя ще може да бъде разгледана от 4 март.

Припоняме, че 2020 година, когато настъпи пандемията от коронавируса, музеят и неговите филиали в страната отново не работеха на 3 март.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!