Горещи новини

Националната кампания „Походът на книгите“ увлече и гимназистите от СУ „Бр. Каназиреви“

-9:00-Razloginfo.com

Традиционно учителите по БЕЛ в най-престижното учебно заведение в Разлог и региона провеждат активни кампании за поощряване на четенето сред младите. И тази учебна година те се включиха в националните дейности за повишаване мотивацията за четене сред младите хора, като реализираха на 28.09.2021г. съвместна среща с Читалищна библиотека към Читалище „15 септември 1903-1908“ с автора на героичния епос „Илинден и легендата Гоце“ Асен Стругов.Ученици от девети и десети клас разговаряха с някогашния учител по БЕЛ Асен Стругов за героичното минало на Разлог и за подвига на баба Магдалена Юрукова, възпята в песни и рими в поемата „Илинденски камбани“. Автор и ученици рецитираха откъси от творбата, както и фолклорната песен, посветена на разложката „баба Илийца“. Участниците в срещата разговаряха за духовното величие на подвига, за признателното поколение и паметниците, увековечили героите.

Авторът на десетки книги за героичното ни минало подари лично и с автограф на всеки ученик, както и на директора на училището госпожа Р. Тумбева и на преподавателя по БЕЛ Л. Джолева своята последна творба и им пожела да обичат безрезервно родния си град и миналото като извор на мъдрост и поуки.
Деветокласниците върнаха жеста и пожелаха творческо вдъхновение на интересния събеседник, като му подариха юбилейния алманах на своето училище и писалка, с която да записва поетическите си прозрения.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!