Горещи новини

Национален протест на фирмите в транспорта ще парализира България

-17:30-Razloginfo.com

Фирмите, членуващи в Конфедерацията на автобусните превозвачи, ще преустановят дейността си по междуградски автобусен превоз във вторник, 28 септември. Протестът ще се проведе за 2 часа от 10 до 12 ч. Причината – недоволството на бранша от липсата на мерки от страна на държавата за адекватно подпомагане на сектора през текущата криза. В недоволството се включват освен това и товарни превозвачи, таксиметрови шофьори и автоинструктури.„Превозите ще спрат и в много други градове“, каза Милена Милтенова, председател на автобусната конфедерация. Ще бъдат проведени шествия в София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Плевен, Хасково, Ямбол, Русе, Видим, Благоевград и Добрич.

„Гражданите да планират пътуванията си, тъй като не искаме от нашите действия да страдат обикновените хора. Протестът ни е изцяло икономически, за нас не е от значение кой е министър, подчерта Милтенова и обясни, че превозвачите искат в министерството да има човек, който да осигури нормална работа на бранша.

Конкретно в София – автобуси и таксита ще бъдат разположени от 10 часа на 28 септември Орлов мост.

Основните искания на превозвачите е да бъде намерен механизъм за компенсация от цената на горивото, скочила значително в последните месеци, както и реално да заработи мярката 60 на 40 за сектора. По темата е бил постигнат известен напредък след проведена среща с министъра на транспорта и частично автобусните превозвачи ще бъдат подпомогнати, но чак от декември месец. Затова и остават в стачна готовност.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!