Горещи новини

Научна конференция събра десетки в музея в Разлог

| 18:05

Десетки ученици, преподаватели, жители и гости на Разлог присъстваха на научна конференция „Разлог – история, туризъм и музейно дело“, която се проведе на 6 и 7 октомври.По повод 110 години от Освобождението на град Разлог и 65 години от началото на музейното дело кметът на община Разлог инж. Венцислав Гърменов и г-жа Христина Манова, директор на Исторически музей, с подкрепата на Македонския научен институт приветстваха всички изследователи, ученици от средните училища в Разлог и техните преподаватели в двора на Исторически музей- гр. Разлог.

Заинтригувани от докладите на г-жа Манова и уредника в музея Илия Тантилов, доц. д-р Георги Георгиев, г-н Николай Даутов, доц. д-р Слави Славов и д-р Елена Чалгънова, присъстващите се докоснаха до първото посещение на неврокопския митрополит Иларион в гр. Мехомия, разложката революционна околия в организационната структура на ВМОРО, царство България и неговите (не)възможни съюзници в плановете за военно решение на Македонския въпрос след 1908 г., подробности около Освобождението на гр. Разлог, житието на първия кмет на град Разлог и развитието на музейното дело.

В знак на благодарност възпитаниците на ПГ по транспорт връчиха поздравителен адрес и кошница с цветя на г-жа Манова, а всички научни изследователи получиха специални подаръци, свързан с разложките традиции.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!