Горещи новини

Натежало от сняг дърво падна върху кола, загинало е дете на 14 г.

| 19:19

14-годишно момче загина в Румъния, след като дърво падна върху автомобила, в който са били то и родителите му. Трагедията се е разиграла в Караш-Северин, съобщават медиите в страната, цитирани от БТА.Семейството се връщало от ски в Семеник. Под напора на силния вятър и обилния сняг, дърво е паднало върху колата им, докато тя се е движела. Въпреки опитите, екипът на Бърза помощ не е успял да спаси детето.

Лошото време в Румъния блокира много пътища в района на окръзите Сибиу и Алба. Хиляди хора са без ток, след като снежна буря нанесе щети на десетки трафопостове.

Заради виелицата проблеми има и в окръг Долж, Тимиш и Арад. Метеоролозите предупреждават, че предстои най-студеният период за тази зима.

“От неделя през нощта до понеделник ще регистрираме най-ниските стойности: минус 15 градуса в падините в източна Трансилвания до минус 10 в по-ниските райони на вътрешнокарпатските региони“, съобщи за Диджи24 Елена Матееску, изпълнителен директор на Националната метеороголична администрация.

В туристическата зона на езерото Бъля снежната покривка надхвърли два метра. Там е обявено максималното ниво на предупреждение за риск от лавини – пет.

Две големи лавини паднаха през изминалата нощ в планината Фъгъраш. Най-сериозно е пострадала хижа Капра. Повредени са и много автомобили.

Оранжев код за опасно време е в сила за планинските и крайбрежните райони. Очаква се на местата с надморска височина над 1800 метра скоростта на вятъра да надхвърли 100 км/ч. Видимостта ще е намалена.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!