Горещи новини

Наталия Киселова: Машините не броят, а само принтират избора на гражданите

-9:37-Razloginfo.com

„Решението на Централната избирателна комисия, с което на предстоящите местни избори ще се гласува само с хартиена бюлетина, може да бъде оспорено пред съда, но дори и да бъде отменено, това вероятно ще се случи след първия тур. Тоест би могло да повлияе при евентуален балотаж“, каза преподавателя по конституционно право Наталия Киселова.


„Според мен решението е взето без да има изцяло правно основание, защото въпросът със сертифицирането е въпрос, който е можело да бъде решен образно казано вчера, ако е имало такива данни, че няма постъпил документ от министерството на електронното управление. На следващо място – решението може да бъде оспорено, според мен, поради незаконосъобразност, но това, което трябва да се каже е, че машините не броят, а само принтират избора на гражданите и поради тази причина не би трябвало да има проблем с това те да бъдат използвани. Ако се стигне до отмяна на решението от съд, това няма да доведе автоматично до касиране на избори“, уточни тя.
Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!