Горещи новини

Насилието от първо лице: Как се живее с такъв индивид

-13:03-Razloginfo.com

След години насилие майка и двете й дъщери се връщат към живота. Всичко това се случва благодарение на подкрепата, оказана от професионалисти в центровете за застъпничество и подкрепа „Зона закрила“, подкрепени от „Уницеф“. Преди месец „Уницеф България“ започна национална кампания в подкрепа на психичното здраве на децата и младежите.Бой, обиди, заплахи и унижения. Така минават близо шестнайсет години от живота на тази жена. Насилвана е физически, психически и емоционално от бившия си партньор – баща на двете й деца.

Започна да ме обижда, да се държи грубо. Но ме е удрял много. С юмруци и ритници. Стоях и чаках да спре. Примерно е оставил едно нещо на едно място и аз решавам да го преместя – може да стане много голям проблем, обяснява тя.

По това време жената живее в малък град. Споделя на родителите си и на две приятелки. В онзи момент обаче не намира сили и смелост да напусне бащата на децата си.

Като легнех вечер, се молех сутринта да го намеря умрял. Отивам на работа. Гледам как колежките бързат да се приберат, а аз ако имаше как, денонощно да работя, само и само да не се прибирам, разказва тя.

Свидетели на насилието стават и дъщерите й – ученички в трети и в девети клас. Мъжът насилвал психически и емоционално и тях. Наказвал и критикувал голямото момиче, когато преценявал, че не се е справило добре в училище. Забранявал му да излиза с приятели.

Насилието, на което стават свидетели момичета, започва да се отразява на поведението им. Малката дъщеря започва да копира агресията. Голямата се изолира. При всеки опит да се отскубне от мъжа си, жената получава заплахи.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!