Горещи новини

НАСА разкри кратер на Луната, по-дълбок от Гранд каньон

| 20:16

Южният полюс на Луната изглежда призрачен на ново изображение, в което са използвани снимки от две различни камери на НАСА в орбита около Луната.National Geographic, в координация с НАСА, сподели невиждано досега композитно изображение с висока разделителна способност на лунния южен полюс с подробна придружаваща карта на местата за кацане на Артемида 3. Кратерът Шакълтън се простира на около 20 км ширина и 1,3 км дълбочина, което го прави по-дълбок от Гранд Каньон, според Центъра за лунна наука и изследване.

Това поразително изображение на района на южния полюс на Луната е съставено от поредица снимки, направени от Lunar Reconnaissance Orbiter Camera (LROC) – мрежа от камери, монтирани на Lunar Reconnaissance Orbiter на НАСА, който обикаля около Луната от юни 2009 г., и ShadowCam – финансиран от НАСА инструмент на Korea Pathfinder Lunar Orbiter (KPLO) на Корейския институт за аерокосмически изследвания. Според изявление на агенцията ShadowCam е 200 пъти по-чувствителна към светлината от използваните досега лунни камери на НАСА.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!