Горещи новини

НАП: 114 нарушения са установени за месец при проверките, свързани с цените на храните

| 19:48

Разлика в касовата наличност и в наименованието на стоката или услугата в касовия бон са преобладаващите нарушения, установени от Националната агенция за приходите (НАП) при проверките в търговски обекти в периода 15 февруари – 17 март 2023 г.Това съобщиха от НАП на въпроси във връзка с проверките, които от приходната агенция осъществяват във вериги магазини за хранителни стоки и супермаркети заедно с други контролни органи – Министерството на земеделието, Комисията за защита на потребителите (КЗП) и Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), предава БТА. Контролните действия бяха започнати от държавата заради високите цени на храните.

За периода 15 февруари – 17 март данъчните са установили общо 114 нарушения. Извършените съвместни проверки са над 570.

Преди дни инспектори от НАП, БАБХ и служители на реда проверяваха за незаконна търговия най-големите зеленчукови борси в Пловдив и София. Данъчните установиха общо 5 нарушения, сред които липса на касов апарат, неиздаване на касова бележка и разминаване между маркираните на фискалното устройство суми и наличностите в касата.

Източник: novinite.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!