Горещи новини

НАП запорира стока на фирма, укрила 100 хил. лв. ДДС

| 14:32

Национална агенция за приходите наложи запор върху стоки, собственост на фирма, укрила близо 100 хил. лв. данък добавена стойност (ДДС).В рамките на наблюдението и контрола на стоките с висок фискален риск, данъчните инспектори установили, че дружеството, което осъществява вътреобщностно придобиване на хартия за производство на цигари, има натрупани задължения към НАП. Превозваната от търговеца стока е била проследена от влизането ѝ в страната от служители на звеното за фискален контрол.

С цел да бъде обезпечено плащане на част от дълга, НАП е наложила запор на превозваната стока, която според счетоводните документи е на стойност близо 40 000 лв. Реалната стойност на товара обаче е доста по-висока, смятат инспекторите на приходната агенция. Стоката, която в момента е в склад в Пловдив, ще бъде обявена за публична продан, като средствата от продажбата ще покрият над 50 % от задължения на дружеството. Заради данъчни нарушения, по  инициатива на НАП фирмата е с прекратена регистрация по Закона за ДДС.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!