Горещи новини

Напрежение и в бежанския център в Елхово. Недоволни украинци си тръгнаха

| 15:45

Напрежение в бежанския център в Елхово – украинци разказват, че имат проблем с водата и храната за децата. Твърдят и че стоят на студено.В центъра са настанени над 560 украински граждани. Снощи украинци са си тръгнали, защото са недоволни от условията. Някои са си тръгнали с таксита. Други и в момента са на автогарата в Елхово, за да се върнат в Бургас и да търсят място, където да бъдат настанени, но вече на техни разноски.

Напрежението в центъра избухна и след като започнаха да пристигат автобуси, които да преместят най-уязвимите в държавни бази – майките с деца до 3 години и инвалидите. Настъпи хаос, защото на украинците не им стана ясно кой къде трябва да се качи и къде ще бъде преместен.

Инвалидите ще бъдат извозени до бази в Старозагорски минерални бани, а майките с децата ще бъдат настанени в бившия пионерски лагер в Ястребино. Направени са списъци, така че семейства да не бъдат разделяни.

Източник: nakratko.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!