Горещи новини

Нападат руски обекти и магазини в Германия

| 20:06

В Германия са регистрирани атаки срещу руски обекти и магазини, каза за Welt am Sonntag вътрешният министър Нанси Фезер. Според нея „имаше атаки срещу руски обекти или магазини, но ние винаги даваме да се разбере, че това е война на руското правителство. Това не е война на хора с руски корени, живеещи в Германия“.В края на март шефът на федералния отдел на криминалната полиция Холгер Мюнх каза, че седмично се регистрират най-малко 200 престъпления срещу рускоезични граждани в Германия. Те варират от обиди и заплахи до физическо насилие и щети на имущество.

Фезер отбеляза, че германските служители на реда правят всичко, „за да не бъдат застрашени украинските бежанци“. „Искаме да защитим жените и децата, в частност, защото те са особено уязвими. Това означава по-специално защита от сексуално насилие и трафик на хора. Ето защо увеличихме присъствието на полицията толкова много. Но това не е свързани с дейността на Русия“, каза тя.

В същото време министърът осъди акцията в подкрепа на рускоезичното население на Германия, която се проведе в Берлин миналия уикенд. „Наблюдаваме високо ниво на риск от възможни руски кибератаки. Засилихме всички мерки за защита на държавата“, добави тя.

По-рано в Берлин се проведе автомобилно рали с участието на около 900 души, официално беше обявено като акция срещу дискриминацията на рускоезичните жители на Германия, докато много автомобили бяха с руски знамена. Акцията, според полицията, е протекла без инциденти, но поведението ѝ е критикувано в социалните мрежи от редица потребители, включително украински активисти. Представителят на Министерството на вътрешните работи на Германия Максимилиан Кал отбеляза, че германските правоприлагащи органи ще предприемат мерки, ако е необходимо, във връзка с действия в Германия с демонстрация на руски знамена, но свободата на събранията е основна в страната.

На Запад периодично се отправят обвинения срещу „руските хакери“. Руската федерация многократно отхвърля обвиненията на западните страни в кибератаки, наричайки ги неоснователни, а също така заявява, че е готова да си сътрудничи в областта на киберсигурността. Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!