Горещи новини

Намаляват скоростта по магистралите до 130 км/ч, в жилищни зони може да е до 30 км/ч

-19:47-Razloginfo.com

Скоростта на магистралите за автомобили да бъде намалена от 140 на 130 км в час.Това предвиждат промени в Закона за движение по пътищата, предложени за обществено обсъждане от служебното правителство.На скоростен път ще е 120 км в час, а по нормален извънградски остава 90 км в час за автомобилите.

Законът позволява на общините да определят зони в градовете с още по-ниска скорост. В жилищна зона ограничението ще е 20 км в час, а в т.нар. „успокоени“ до 30 км в час. В жилищна зона паркирането вече ще е разрешено само на специално обособени паркоместа.

Промените въвеждат и предимство на велосипедисти и електрически тротинетки пред завиващ надясно автомобил, ако се движат вдясно от него. Промените забраняват и говоренето по мобилен телефон за велосипедистите.

Въвежда се и изрична забрана за пешеходците да пресичат непосредствено пред или зад спрял на спирка автобус, трамвай или тролей.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!