Горещи новини

Наложеният мораториум на цената на тока може да бъде прегласуван

-15:12-Razloginfo.com

Временната комисия за въпросите с енергийната криза и предложение за справяне с нея може да поиска прегласуване на решението за налагане на мораториум върху цените на тока и парното за бита.Това обяви на брифинг в Министерския съвет шефът на кабинета Лена Бориславова.

„Това, което се случи днес в зала – да бъде приет мораториум по предложение на ГЕРБ, трябва да уточним, че бе повод и плод на едно смислово противоречие в предложението, отправено в НС. Комисията ще има задача да преразгледа и изготви доклад затова дали решението не се налага да бъде прегласувано. Неясен до момента е текстът. От новата коалиция заставаме зад идеята, че по подобен начин – некомпетентно, макар и от опитна опозиция, да бъдат налагани мерки, които могат да доведат до по-голям хаос”, добави Бориславова.

С пет гласа „за“ Комисията за енергийно и водно регулиране“ току що отложи откритото заседание за цените на тока за битовите потребители от 1 януари. На него от 13,30 ч трябваше да се чуят становищата на енергийните компании за поскъпване за страната с 11,5%. Отлагането стана след като парламентът гласува мораториум върху цените на ток, парно и топла вода. Предложението за отлагане направи комисарят Ремзи Октай.

По график след откритото заседание за цените на тока трябваше да има и обществено обсъждане на цените на електроенергията, на което пък да се чуят становища от страна на потребителите.

Преди това, от 10 ч сутринта в комисията имаше открити заседания за цените на електроенергията, произвеждана от ВЕИ-та, а по-късно открито заседание за цените на парното, в което участваха шефовете на топлофикациите. На общественото обсъждане на цените на парното омбудсманът Диана Ковачева и лидерът на „Изправи се. БГ!“ поискаха да не се променят цените на парното.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!