Горещи новини

Най-хубавите традиции за Коледа

| 18:25

Коледа е времето на пухкавия сняг, на пъстрите лампички и шарени гирлянди, на греяното вино и пищните трапези. Коледа е времето, когато семейството се събира на масата, а децата нетърпеливо очакват своите подаръци от Дядо Коледа. Коледа е вероятно най-дългоочакваният празник от цялата година както от малки, така и от големи.Коледните традиции са доста сходни във всички европейски държави. Украсяването на дома и на градските улици обикновено започва още 4 седмици преди самите празници, организират се коледни базари и панаири, отвсякъде се чува музика, както и отвсякъде се усеща коледното настроение.

В скандинавските страни, като например във Финландия, на Коледа е прието да се палят свещи и да се посетят гробищата, за да се отдаде почит на починалите. В Австралия пък, която също отбелязва коледните празници през декември, на хората не се налага да обличат топли кожуси и да слагат шапки и шалове, защото през този месец австралийците се радват на прекрасни летни температури.

Независимо кой как празнува Коледа, на трапезата винаги се отделя много внимание. Германците не могат без техния Щолен, както италианците не могат без тяхното Панетоне. В Япония се гощават с коледно меню от KFC, докато в РЮА пък наблягат на пържените червеи. Но почти навсякъде присъстват малките коледни сладки, с които се черпят съседи, приятели и близки.

От векове за Коледа са се изпращали и картички с пожелания, които днес вече са предимно в електронен вид. Независимо обаче дали сте избрали да пращате коледни картички под формата на имейл, смс или пък спазвате прекрасната традиция да изпращате по пощата истински коледни картички, то несъмнено се сблъсквате с проблема какво точно да пожелаете на близките си. Ето защо тук подбрахме някои коледни пожелания, които да ви улеснят.

Източник: laf.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!