Горещи новини

Най-престижният университет в Гана – с над 800 позиции по-напред от СУ в класация на WUR

-17:41-Razloginfo.com

Университетът на Кейп коуст резервира позицията си на водещ университет в Гана и Западна Африка, предаде ганайската организация ГНА.Освен това, той е на четвърто място на африканския континент и е класиран измежду 400-те водещи университети в международен мащаб според класацията на университетите по света за 2023 година (World University Rankings WUR) на „ Таймс хайър едюкейшън “ (Times Higher Education).

Това беше оповестено в прессъобщение, подписано от майор Кофи Баах-Бентум, шеф „ Връзки с обществеността “ в университета на Кейп коуст (УКК).

Годишната ранглиста „ Уърлд юнивърсити ренкинг “ е ранглиста в международен мащаб, целяща правене на финален лист на най-хубавите университети, оценени по пет основни области на преподаване, проучвания, цитирания, интернационалните вероятности и действително приложение на научните и софтуерни проучвания.

При класацията се употребяват 13 грижливо дефинирани индикатори за успеваемост, с цел да се дават допустимо най-изчерпателните и уравновесени съпоставения. Всички данни са проверявани без значение от компанията за професионални услуги „ ПрайсУотърхаусКупърс “.

Университетът на Кейп коуст споделя, че достижението показва репутацията на неговите научни проучвания през последните шест десетилетия.

С този героизъм УКК показва също своя принос към висшето обучение и въздействието на неговите научни проучвания в Гана, Африка и в международен мащаб, се споделя още в прессъобщението.

Любопитно за отбелязване е, че университет на Гана е с над 800 позицииr по-напред от най-предно класирания българския университет – СУ “ Св. Климент Охридски „. Университетът на Кейп коуст е на 351-во място, а СУ – на 1201-во място в класацията.

Източник: novini247.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!