Горещи новини

Най-малко седем българи са в неизвестност след трагедията с ферибота

| 10:29

В неизвестност остават 12 души, пътували на запалилия се ферибот край остров Корфу в Йонийско море, а 7 от тях са с потвърдено българско гражданство. Има съмнение и за още двама, но все още не е изяснена националността им, съобщи заместник-министърът на МВнР Велислава Петрова на брифинг.

На борда на ферифота са били 127 българи. Сънародниците ни са евакуирани и са настанени в хотели на остров Корфу, каза Петрова.

Консулът ни в Солун още вчера е посетил сънародниците ни и в момента също е там, обясни още тя.

На всички евакуирани са осигурени храна и напитки. Сред евакуираните ни граждани има деца. Всички са добре. Двама българи са настанени в лечебно заведение на остров Корфу, един от тях е с много ниска сатурация и е интубиран, другият е в стабилно състояние.

Днес се очаква българите да бъдат транспортирани до Игуменица, а от там да продължат пътуването си до Италия или да се завърнат в България.

Министерство на външните работи оказва съдействие по всички възможни начини на сънародниците ни, тъй като част от тях са без документи, изгорели са на борда на ферибота, посочи зам.-министърът.

По време на огнения ад на гръцкия ферибот е имало 127 българи.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!