Горещи новини

Най-интересните съвременни професии

-18:11-Razloginfo.com

Разгледахме сравнително нови специалности, които станаха особено популярни на пазара на труда едва през последните 5-10 години. Освен това в списъка сме включили само онези интересни професии, които са наистина актуални.

Разбира се, работата на космогеолог или в областта на биоетиката е изключително важна, но за тези специалисти е изключително трудно да намерят много работни места.

Ето защо ние включихме в класацията с най-интересните съвременни професии.

Програмист

Доминиращата професия е софтуерното инженерство. Важно е обаче да се разбере, че има много специалности в тази посока на работа, както и различни езици за програмиране. Като се има предвид, че техният рейтинг е доста труден поради постоянното класиране, промените в заплатите и промените в степента на значимост на отраслите. Въпреки това програмистите са в топ 10 на професиите с най-високи заплати.


Маркетолог

Специалността „маркетинг“ става все по-популярна. Има остър недостиг на професионалисти не само в „традиционната“ индустрия, но и в областта на интернет маркетинга. Завършилите университети, които са готови да установят маркетингова система в компанията и да гарантират нейната конкурентоспособност, се чакат с отворени обятия от топ работодатели. В същото време е важно да усвоите съвременните начини на комуникация, за да имате по-високо професионално образование.

Специалист в областта на киберсигурността

Това е нова модерна професия, която вече стана изключително популярна. Висшите учебни заведения най-често обучават „специалисти в областта на информационната сигурност“, но също така са отворени програми за пряка специализация „киберсигурност“. Във всички без изключение банки и компании има свободни работни места, които извършват всякаква дейност в Интернет. Специалистите също се търсят в правителствените агенции – не само в полицията, но и в други организации, разработващи платформи за отдалечена информация и предоставяне на услуги за обществото.

Интерфейсен дизайнер

Въпреки че вече има огромно количество дизайнери, това не се отнася за уеб дизайнери, дизайнери на интерфейси и виртуални среди. В тези области има недостиг на квалифицирани специалисти. Бързото развитие на невероятни технологии кара дизайнерите на виртуалната среда да се усъвършенстват постоянно, да усвояват нови инструменти, да отговарят на изискванията на променящите се бизнеси.

IT-медик

Важна съвременна професия, която вече е получила достатъчно разпространение. Възможността за предоставяне на медицински съвети чрез интернет отдавна се обсъжда на държавно ниво. Специалистите, работещи в тази област, преминават задължително обучение и многоетапно лицензиране. Следването се осъществява в обикновените медицински университети, в „традиционните“ факултети. Освен това е целесъобразно да се изучават интернет технологии, свързани с предоставянето дистанционно на различен вид услуги.

Биоинженер

Задачите на този специалист са да променя свойствата и характеристиките на живите форми, използвайки технологични, физически и инженерни инструменти. Биоинженерите са в търсенето в селскостопанския сектор и животновъдството. Очакват се и в промишлеността и производството, в изследователските институти. В бъдеще релевантността на тази професия само ще расте, казват експертите.

Източник: laf.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!