Горещи новини

Най-евтиният нов електромобил е с цена под 3 000 лв.

-12:57-Razloginfo.com

Китайският пазар на електрически автомобили се разшири с още един модел, който впечатлява най-вече с ниската си цена. Той се нарича ElectricKar K5 и при определени условия компактното возило може да бъде закупено на цена, която е по-ниска цена от от тази на флагманския смартфон на Apple. ElectricKar K5 има цена на дребно от 2 100 долара.Техническите параметри и външният вид на ЕlectricKar K5 повдигат въпроси относно класификацията на това превозно средство като автомобил. Устройството е по-подходящо за клас ATV, но въпреки това, предвид наличието на подобни превозни средства на пазара, като Citroën Ami (6 900 евро), Freze Nikrob (9 999 евро) и други, ЕlectricKar K5 е класифициран като електрически автомобил.

Най-евтиният нов електромобил е с цена под 3 000 лв. - 2

ElectricKar K5 се произвежда от Regal Raptor Motors. Автомобилчето е с дължина 2,2 метра, широчина 1,09 метра, височина 1,62 метра и може да побере двама пътници. Автомобилът се задвижва от електродвигател с мощност 800 W или 1,09 к.с.

Батерията от 2,7 kWh може да се зареди напълно от домакинския контакт само за 8 часа. Максималната налична скорост на ElectricKar K5 е 40 км в час, а автономният пробег при едно зареждане на батерията е 66 км.

Цената на платформата за електронна търговия на Alibaba е 2 100 долара, а при десет или повече закупени превозни средства цената пада до 1 800 долара, което е по-ниско от цената на iPhone 12 Pro Max с 512 GB място за съхранение. Преизчислена в лева, сувата от 1 800 долара се равнява на 2 965 лв.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!