Горещи новини

Над 80 арестувани след протест срещу ваксинацията в Париж

| 17:10

Полицията в Париж задържа над 80 участници във вчерашния протест против ваксинацията срещу коронавирус, станал известен под името „Конвой на свободата“. „По данни от полицията към 6 ч. местно време в ареста са се намирали 81 протестиращи“, съобщи прокуратурата и добави, че са били задържани общо 97 души. Полицията е наложила и 513 глоби за нарушаване на обществения ред.Във вчерашните протести срещу ограничителни мерки в цяла Франция са участвали общо 32 000 души, над 7500 от които са излезли по улиците на Париж. Протестиращите призоваха за отмяна на ваксинационните пропуски, които са задължителни в страната за достъп до кафенетата и музеите, както и за пътувания на дълги разстояния.

Префектурата на парижката полиция издаде заповед, с която забрани подобни акции от 11 до 14 февруари и заплаши нарушителите с големи глоби и затвор, ако решат да блокират пътища във френската столица. В петък вечерта полицията съобщи, че Административният съд в Париж е отхвърлил жалба, подадена срещу решението на префектурата, и е потвърдил забраната за провеждане на протести през уикенда.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!