Горещи новини
Третокласници, от ОУ “Н. Парапунов“, предлагаха варианти за чисто училище, град, околна среда и планетаОтличиха за проявено творческо въображение ученици от ОУ “Н. Парапунов“ – Разлог в конкурса „Магията на Кукеровден”В СУ „Братя Каназиреви“, в Деня на Земята, призоваха да опазим нашата планетаОтговорността към служители, партньори, консуматори и общността е в основата на Доклада за устойчиво развитие на Загорка за 2020Откраднаха незаключен „Сеат“ в РазлогС шарени яйца и великденски зайчета Великден дойде предварително в РПГ „Никола Стойчев“Осмокласници, от РПГ „Никола Стойчев“, призоваха за грижа към околната среда в Деня на ЗемятаЗаловиха 19-годишен от Добринище, седнал зад волана след употреба на наркотични веществаУченичка, от ОУ ,,Никола Парапунов“ – шеста на Националното състезание „Ключът на музиката“„Мастър шеф” „стъпи“ в НУ “Св. Св. Кирил и Методий“ – Разлог

Над 500 млн. души ползват продукти на Xiaomi

Приходите на Xiaomi от интернет услуги са нараснали с 31,8% през първото тримесечие на годината, съобщи главният финансов директор на компанията Чжоу Гуанпинг, цитиран от ITHome.

Китайският производител на електроника и доставчик на услуги постига този резултат, благодарение на бързия растеж на месечната си база от активни потребители. Налице е и друга тенденция – диверсифициране на приходите от интернет услуги.

По думите на Чжоу Гуанпинг, в момента Xiaomi има активна потребителска база от над 500 милиона души по целия свят, които използват различни продукти на компанията.

През май Xiaomi публикува първия си финансов тримесечен отчет, след като предприе нова стратегия, насочена не само към смартфоните, но и към интернет на нещата (IoT), както и към изкуствения интелект – „mobile + AIoT”. Общите приходи на групата възлизат на 6,37 млрд. долара, което е с 27,2% повече от предходната година, а печалбата расте с 22,4% до 0,31 млрд. долара.През отчетния период броят на устройствата, свързани с платформата Xiaomi IoT, достигна 171 милиона единици (с изключение на смартфоните и лаптопите), като за една година се е увеличил със 70%.

Източник: technews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
error: Content is protected !!