Горещи новини

Над 4700 проверки са реализирани от ДГП и ИАГ в последните 4 дни

| 18:12

Повече от 4700 проверки за извършили екипи от Държавните горски предприятия и Изпълнителната агенция по горите в последните 4 дни. В периода от 11 март до 14 март включително инспекторите от държавните предприятия са реализирали общо 2731 инспекции по Закона за горите. На място е осъществен контрол на 698 обекта за добив на дървесина и на 536 превозни средства. Проверени са още 1216 ловци, 16 риболовци и 264 физически лица. В резултат на реализирания контрол са съставени 46 акта за установяване на административни нарушения и наказания по Закона за горите и Закона за лова и опазване на дивеча. Задържани са 22,50 пространствени кубически метра дърва, 5 каруци и 3 моторни триони.Инспекторите от 16-те регионални дирекции по горите са реализирали повече от 2000 проверки през последните 4 дни. В тях са участвали 123 екипи горски инспектори, а съставените актове са повече от 60. Проверени са 240 обекти за складиране, преработване и експедиране на дървесина, 272 обекти за добив на дървесина, 753 превозни средства, транспортиращи дървесина, 88 ловци, 100 риболовци и 716 физически лица.

На 11 март мобилен екип на служители на Изпълнителна агенция по горите (ИАГ) е бил заплашван с моторен трион по време на проверка землището на с. Врачеш. Служителите на ИАГ забелязват натоварен с дървесина джип, който слиза от черен път към магистралата след втория тунел посока София – Варна. Въпреки звуковите и светлинни  сигнали, нарушителят се опитва да избегне проверката и предизвиква преследване.

По време на гонката, инспектиращите се обаждат на телефон 112 за съдействие. Нарушителят се отклонява от магистралата и навлиза в м. Зелин, обл. Ботевград като поема по черен път към вилна зона, след което джипът аварира в дълбокия сняг.

От автомобила слиза лице, което държи моторен трион и отправя заплахи към служителите на агенцията. Въпреки, че проверяващите се легитимират и многократно предупреждават лицето да остави моторния трион, заплахите продължават като нарушителят се опитва да запали моторния трион.

Агресията от страна на нарушителя продължава и след предупредителен изстрел във въздуха от страна на проверяващите. За да избегнат сериозни инциденти, служителите произвеждат още два изстрела със стоп патрони в краката на лицето, с които го раняват.  Потърсено е съдействие на МВР, 112, РДГ София и медицинска помощ за пострадалия.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!