Горещи новини

Над 3 кг хероин в куфар задържаха митническите служители на Летище София

| 10:54

Митническите служители от отдел „Борба с наркотрафика“ в ТД Митница София спряха опит за пренасяне на над 3 кг хероин на Летище София.На 23.07.2022 г. при проверка на багажа на пътничка с българско гражданство митническите инспектори откриват над 3 кг наркотично вещество. Пътничката пътува от Кигали, Руанда до София с полет през Доха, Катар. Наркотичното вещество е било укрито в тайник в стените на куфар. При анализ със спектрометър се установява, че веществото е хероин, като точното му тегло е 3 163 гр.

Пътничката е задържана с мярка за неотклонение, като при проведени оперативно-издирвателни мероприятия в централната част на гр. София е задържано и още едно лице – български гражданин от африкански произход.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на ТД Митница София. Разследването се провежда под надзора и ръководството на Софийската градска прокуратура.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!