Горещи новини

Над 200 мотора от 10 държави се борят за рекорд на Гинес в Разлог

-13:03-Razloginfo.com

Любители на мотоциклетите „Ямаха ТДМ“ от цяла Европа се събират днес край Разлог в опит да подобрят световния рекорд за най-много мотори от една марка, събрани на едно място.

Очакват се участници от над десет държави, сред които Гърция, Турция, Сърбия, Румъния, Италия, Испания, Унгария, Португалия. Някои от тях вече са пристигнали в комплекс „Мурите“, където е обявен сборен час от 14 до 16 ч., след което ще започне и официалното преброяване, съобщава TrafficNews.bg.

Поводът е 10-ия рожден ден на ТДМ България. Амбицията на организатора и основател на клуба за нашата страна Веселин Куршумов от Пловдив е да бъде подобрен настоящият рекорд на ТДМ Чехия, които събра 208 машини на едно място.

На събитието ще има представители на книгата „Гинес“, които да регистрират рекорда. Ще присъства и човек от екипа, създал марката ТДМ – Ханес Фишер, който лично ще разпише и раздаде грамотите. Веселин Куршумов пък е поръчал изработката на два вида юбилейни монети за спомен от паметната за клуба дата 11 май.„От една година изпращам писма, звъня безброй пъти, за да споделя с непознати фенове из цяла България идеята за рекорд. Мнозина приятели заедно с мен издирват собственици на ТДМ, като попадаме хем в смешни, хем в понякога опасни ситуации“, разказва Куршумов. Той се надява усилията да имат резултат и повече хора да дойдат край Разлог, за да успеят да влязат в Гинес.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!