Горещи новини

Над 1600 участници от 166 фирми и 8 държави се включиха в ТФ ФЕСТ 2021

| 13:54

23 април 2021 г. За втора поредна година Международният панаир на учебните предприятия ТФ ФЕСТ 2021 Млад предприемач „отваря врати“ онлайн. След голямата активност от първия виртуален формат през 2020 г., в тазгодишното издание се включиха над 1600 участници от 166 тренировъчни фирми, 44 училища, 3 университета и 8 държави, сред които България, Белгия, Испания, Литва, Люксембург, Румъния, Словения и Черна гора.

Събитието се провежда за 24 път и е най-голямото в българската Мрежа на учебните предприятия, организирано е от Центъра за учебно-тренировъчни фирми с подкрепата на Министерство на образованието и науката. То е част от Националния календар за учебната 2020/2021 за състезанията на учениците от държавните и общински училища по професии.

Участниците от учебните предприятия търгуват с посетителите на Панаира през онлайн магазини, създадени специално за изданието в платформата 2021.tffest.bg, като водят преговори и сключват сделки помежду си в самостоятелен сървър в Discord. Отворени са 122 магазина, като за трите дни на ТФ ФЕСТ са реализирани близо 10 000 сделки за над 70 милиона лева.„Щастливи сме, че ТФ ТФ ФЕСТ и тази година е място, което дава възможност на толкова много млади и амбицирани хора да разкрият потенциала си. Провеждането му във виртуална среда за втора поредна година показва резултати, които могат само да ни радват и вдъхновят, а специалната платформа, в която се сключват сделки ни дава точна информация в реално време за мащаба и активността на нашите участници. Въодушевени сме да проследим и победителите в конкурсите при закриването му и да наградим най-добрите проекти“, коментира Дария Маврудиева, ръководител на Център за учебно-тренировъчни фирми към МОН.

Участниците се състезават в 15 конкурса, оценявани от комисии с представители на бизнеса, университетите, държавната администрация и неправителствения сектор, които оценяват основните, ключови компетенции и специфични умения на учениците и студентите, придобити в учебно-тренировъчна фирма. Същевременно се оценява и познаването на административните процедури за създаване на собствена фирма, разбирането на принципите на счетоводството, търговското и данъчното законодателство, съзнание за бизнес етика и социална отговорност, разбиране на пазарните механизми, познаване на техниките за продажби и реално планиране. Победителите ще бъдат ще бъдат обявени днес, 23 април 2021 г., на официалното закриване, което ще се излъчи на живо от профилите на ТФ ФЕСТ във Facebook и YouTube.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!