Горещи новини

Над 160 служители на МВР охраняват защитени свидетели, ходят с тях на фризьор и дискотека

-17:11-Razloginfo.com

Над 160 служители на МВР се занимават с охрана на защитени свидетели. Самото ни присъствие при защитени свидетели по този начин е ненормално. Не са само тези ситуации – с тях се ходи на фризьори, дискотеки. При нас защитените свидетели или не са с огромна необходимост от защита, или тотално не осъзнават ситуацията, в която са. Едва ли в случая е имало чак такава необходимост да се сменят мебели, за да се създават такива ситуации.Това заяви Илия Кузманов, зам.-шеф на синдиката на МВР, по повод разпространените снимки, от които се вижда как полицаи товарят мебели в колата на Любена Павлова. Бившата съпруга на Петьо Петров, известен като Петьо Еврото, е с охрана с постановление на Софийска районна прокуратура до СДВР.

Това, което се случва с тях, е следствие на общата немощ на МВР, коментира Кузманов пред Нова тв.

Снимките са достатъчно красноречиви до какво състояние сме доведени. Това е било единственото, което колегите са могли да направят в тази ситуация. Колкото и грозно да звучи, тези хора са отделени от преките си задължения по охрана на обществения ред и вътрешна сигурност на гражданите, коментира Кузманов.

Повече от 91 институции в България – министерства, агенции, дирекции, могат да възлагат всякакви дейности на МВР. При този недостиг на служители това е излишен разход. Повече от 2 г. политическото ръководство не може или не желае да вникне в тези проблеми, каза още синдикалистът и уточни, че не визира сегашното ръководство, защото то не може да вникне в тези неща още.

Това е единственият възможен начин да излезем от въпросната ситуация. Не мисля, че с тези служители при тези условия ние трябва да се занимаваме с такива неща. Има достатъчно други звена за охрана, критикува Кузманов. И призова за спешна реформа в системата.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!