Горещи новини

Над 1500 работници и служители от Националната здравноосигурителна каса готвят стачка

| 10:32

На 13.06.2022 г. /понеделник/ от 10.00 до 11.00 ч. ще бъде проведена едночасова предупредителна стачка в структурите на НЗОК.Исканията на работещите са:

1. Да бъдат увеличени еднократно основните заплати на всички служители на НЗОК / РЗОК;

2. Да бъдат осигурени минимум 200 щатни бройки за поемане на новите дейности в НЗОК.По изчисления на САС “Подкрепа” е необходимо да бъдат осигурени средства в размер на 10 милиона лева и именно това настояваме да бъде заложено в Закона за изменение и допълнение на Бюджета на НЗОК за 2022 г.

Работещите в НЗОК са специалисти с висока квалификация, които следва да администират и контролират бюджет от 6 милиарда лева. Няма как да приемем за справедлива оценка на техния труд заплащане от 1000 лв. или 1200 лв. бруто!

Членовете на КТ „Подкрепа“ ще отстояват исканията си до край и в случай, че не бъдат чути ще преустановят плащанията към договорните партньори на НЗОК – болници, аптеки, лични лекари и др.

Източник: E79 News

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!