Горещи новини

Над 140 пожара са загасени за изминалия ден у нас

-9:17-Razloginfo.com

Общо 142 пожара са ликвидирани през последното денонощие в страната, един човек е пострадал, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин.Преки материални щети има при 22 пожара, от които седем са в жилищни сгради, един – в промишлена сграда, четири – в спомагателни, временни или паянтови постройки, шест – в транспортни средства и един – в горски масиви.

Без нанесени материални щети са възникнали 120 пожара, от които 64 – в сухи треви, горска постеля и храсти, и 45 – в отпадъци. Извършени са 31 спасителни дейности и помощни операции, от които три – при катастрофи в транспортни средства, една – при промишлени аварии. Регистрирани са шест лъжливи повиквания.

Вчера, в 9:47 часа, в РДПБЗН-Пазарджик е получено съобщение за пожар в къща в Ракитово. Произшествието е ликвидирано от Участъка за пожарна безопасност и защита на населението в Ракитово. Пострадал е 43-годишен мъж, който е с 15% изгаряния от II степен по ръцете и краката.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!