Горещи новини

Над 13 хиляди зрелостници ще се явят на матури през август

| 15:56

Над 13 хиляди зрелостници ще се явят на втората сесия на матурите през август.Най-много, 7908 дванадесетокласници, ще се явят на матурата по български език и литература. Тя ще проведе на 25 август от 8.30 часа.

2414 са желаещите за втората задължителна матура по профилиращ предмет. Тя ще бъде от 8.30 часа на 26 август. В същия ден е и задължителният държавен изпит за придобиване на професионална квалификация/теория на професията/. Тук се очаква да се явят още 2870 младежи.

На всички изпити, с изключение на този по професия, се пише с черен химикал.

На 29 август от 8.30 ще бъдат матурите по желание по шест предмета. Тестовете по математика, философия, история, география и биология ще бъдат по общообразователната подготовка, а по руски език – по профилираната.

В 14 часа на 29 август ще се проведат и изпитите по английски, руски, немски, по физика и химия. Те са върху знанията от общообразователната подготовка.

На втората сесия на матурите ще се явят ученици, които не са били допуснати на минали сесии, не са се явили по някаква причина или са получили двойки на изпитите през май.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!