Горещи новини

Над 11 килограма канабис и около 0,42 грама кокаин са намерени и иззети при специализирана полицейска операция

| 11:08

Над 11 килограма канабис и около 0,42 грама кокаин са намерени и иззети при специализирана полицейска операция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества.Около 20:00 часа на 23.08.2022 г. в района на ул. „Христо Смирненски“ в гр. Сандански, от полицейски служители на РУ-Сандански е проверен лек автомобил „Фиат Мареа“, в който е открито пакетче от прозрачно фолио, съдържащо около 0,42 грама кокаин. Със заповед за задържане до 24 часа е задържан 31-годишен мъж от с. Склаве, общ. Сандански.

Около 6,42 грама суха тревиста маса е намерена и иззета от частен дом в гр. Петрич. След направен на място полеви наркотест, същата е реагирала положително на канабис. Със заповед за задържане до 24 часа е задържан 33-годишен мъж, който обитава жилището.

При съвместни действия, от полицейски служители на РУ-Петрич и служители на СБОП-Благоевград е установен обезлесен участък в местността „Каличано“, землище на с. Яворница, общ. Петрич. В него са намерени засадени около 6 бр. растения с общо тегло около 10,250 килограма и сухи тревисти съцветия с общо тегло около 880 грама, всички реагиращи положително на канабис.

Четири растения от рода на конопа са открити от полицейски служители на РУ-Разлог. Те били засадени в коритото на река Места в района на с. Черна Места, общ. Якоруда. Тяхното тегло е около 100 грама и след направен полеви тест са реагирали положително на канабис.

За случаите са уведомени компетентните прокуратури и са образувани досъдебни производства. Работата продължава.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!