Горещи новини

Над 100 човека от община Банско ще получават „Топъл обяд“

| 13:05

Над 100 човека от община Банско, които са извън услугите на Домашния социален патронаж, ще продължат да получават топъл обяд, съобщиха от Общината.

С решение на общинските съветници на проведено днес заседание на Общински съвет-Банско, хората в нужда ще получават тази помощ, но като местна дейност след одобрение на проект за директно финансиране по програма „Топъл обяд“.

На днешната редовна сесия е одобрена и нова Наредба за поддържане и опазване чистотата и управление на отпадъците на територията на община Банско.Съветниците са подкрепили предложението на кмета Иван Кадев община Банско да кандидатства за финансиране на мерки за превенция от COVID-19.

За целта ще бъдат използвани средства, натрупани по чл. 64 от Закона за управление на отпадъците, допълват от общината.

Общинските съветници са взели решение да бъдат закупени 17 термални дисплеи за всички училища и детски градини в общината, както и термална рамка за общинската администрация, което е на стойност близо 50 хиляди лева.

Източник: E79 News

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!