Горещи новини

Наградиха първите победители на състезанията по радиозасичане в Банско

-15:04-Razloginfo.com

В края на първия състезателен ден на ХХІІІ Европейско първенство по радиоориентиране и ХVІІІ Европейско първенство за юноши и девойки по радиоориентиране, в Банско се състоя церемония по официалното му откриване и награждаване на първите победители.Този интересен технически спорт, който обединява интелектуални, технически и физически умения, е предизвикателство, което изисква много от практикуващите го. Позволете ми да изразя своето уважение към знанията, усилията, труда и упоритостта на състезатели и треньори. Те наистина са впечатляващи и заслужават адмирации, заяви на тържественото откриване кметът на Банско Иван Кадев.

Той приветства участниците, които се състезават в различни възрастови категории в класически дисциплини, спринт и фоксоринг. Най-младият участник в състезанията е на 12 години, а най-възрастният е на 82 години, но всички са обединени от любовта към науката, техниката и природата.

На награждаването след първия старт в дисциплина спринт бяха раздадени 16 комплекта медали. Най-много отличия отидоха в отбора на Чехия, следван от Украйна, Русия и Беларус. Медали взеха и състезатели от Унгария, Словакия, Хърватска и България.

Състезанията продължават до 2 септември.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!