Горещи новини

Наглост от банките! Ето новите такси

| 15:29

Таксите за превод на пари на гише в банката удариха нов рекорд. Тази проста наглед операция струва между 5 и 10 лева. Тарифите за операции на каса скачат непрекъснато и ще растат и за в бъдеще. Кратка справка в съобщенията на банките показва, че най-солено излизат именно най-масово използваните услуги – теглене на суми на каса, нареждане на превод и т.н.За сметка на това преводите през онлайн или мобилното банкиране все още са в пъти по-евтини – между 0.80 лв. и 1.20 лв. Ето защо много хора инсталираха „банка в телефона си“ или ползват домашния компютър за целта.

Например, вътрешнобанковите преводи между отделни сметки на един и същ клиент са без такса. При превод в същата банка, иницииран през Интернет банкирането, между сметки на различни клиенти, таксата средно е 0.50 лв.

Според различни проучвания и статистически данни, по всичко личи, че клиентите все повече използват алтернативните канали за извършване на стандартни банкови операции, като самите банки отчитат ръст между 50% и 70% в разплащанията, извършени през дигиталните канали.

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!