Горещи новини

Навършват се 10 г. от атентата на бургаското летище

| 10:34

10 години от атентата на бургаското летище се навършват днес.С възпоменателна церемония, запалени свещи и поднасянето на венци и цветя ще бъде почетена паметта на загиналите петима израелски граждани и българския шофьор Мустафа Кьосов.

С религиозен ритуал и молитвата „Бог е изпълнен с милост“ пред мемориала на бургаското летище отново ще бъде почетена паметта на жертвите на атентата.

Точно в 17.20 минути на 18 юли 2012 година беше извършен първият в най-новата история на България терористичен акт.

Днес 10 години по-късно си спомняме за невинните жертви, каза почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов.

Засилена охрана, полиция и специален пропускателен режим ще има на бургаското летище. След 8 години разследване и съдебно производство през 2020 година за атентата на бургаското летище 2 доживотни присъди без право на замята и общо над 100 млн. лв. обезщетения за близките на загиналите присъди българския съд за съучастниците и помагачите на атентатора Милиад Фарах и Хасан Ел Хадж Хасан.

Те бяха осъдени задочно като от 9 години са обявени за международно издирване с червена бюлетина като особено опасни престъпници.

Източник: nakratko.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!