Горещи новини

Наводнения, прелели реки и отнесени пътища през изминалата нощ

| 9:59

Водата от последните дни причини истински бедствия на различни места в страната. Частично бедствено положение беше обявено в община Вършец, в Криводолското село Ракево, както и в град Враца. Проходът „Петрохан” остана затворен заради свлачища, паднали дървета и прокопан асфалт.За изминалите 48 часа на няколко места в страната са паднали между 90 и 100 л. дъжд на квадратен метър. Влагата е причинила щети на пътя между Девин и Смолян – пътната лента буквално е пропаднала в реката, която все още е с високо ниво. Синоптиците предупреждават за опасност от нови свлачища и активизиране на стари такива през следващите няколко дни.

Проходът „Петрохан” остава затворен до понеделник, след като близката река излезе от коритото си и заля пътища. Петър Стефанов е зам.-кмет на община Вършец, която през изминалия ден беше принудена да обяви частично бедствено положение. Той увери, че бедстващи хора в района няма, но разрушенията и наводнените имоти са много.

В Ракево бяха наводнени къщи, училище и детска градина. Отнесена е част от мост в село Пудрия.

Източник: nakratko.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!