Горещи новини

Мъж реши да си разширява двора и предизвика свлачище в Якоруда

| 13:28

Снимката е илюстративна
Собственик на къща в Якоруда решил, че е безопасно с багер да поразшири двора си и накрая активирал свлачище, с което съседната къща може да падне върху неговата.Хората опитали да се разберат със съседа си и го помолили да спре с изкопните дейности. Той не ги чул и не след дълго багерът причинил щети. Все по-често започнали да падат земни маси, докато накрая постройките и сградите се оказали с напълно компрометирани основи, съобщава Нова телевизия.

Собственикът на имота обясни, че е започнал да копае с багера, защото ската се свличал още преди това и той просто искал да изгради подпорна стена. След това обаче дошло недоволството на семейство Еврови и сега дейностите са стопирани. За да се продължат, е необходимо съгласието на всички съседи. Докато то не бъде постигнало, строежът се води незаконен.

От Община Якоруда обясниха, че са проверили случая и са установили, че построяването на новата стена действително е незаконно строителство. Нещо повече – необходимо незаконно строителство, защото ако не се завърши е напълно възможно още тази зима няколко къщи да рухнат.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!