Горещи новини

Мъж предложи брак на любимата си на фестивала в Жеравна

| 9:56

Уникален момент беляза началото на Фестивала на фолклорната носия в Жеравна. Момче предложи брак на любимата си пред погледите на хиляди гости на фестивала. Двойката е от Нови Искър, разказва Нова.„Чувствам се прекрасно. Изненадана съм и съм на седмото небе!“, през сълзи от радост сподели Грета, минути след като Мартин постави пръстен на ръката й. Героят в тази ситуация, Мартин, заяви: „Приканвам всички млади хора да не се страхуват и да направят същото нещо!“

Фестивалът в Жеравна е сред най-пищните празници на българската традиция. Всяка година през лятото боровата гора край село Жеравна оживява с хиляди гости от  всички краища на света. Дни наред по поляните се вият кръшни хора, правят се възстановки на традиционни обичаи, а състави от цяла България огласят Балкана в ритъма на народната музика. Часовниците се връщат векове назад, тъй като в гората всички гости и участници в събитието задължително са пременени в народни носии.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!