Горещи новини

Мъж преби 17-годишен и го заключи в багажника на кола

| 18:00

Под ръководството на Окръжна прокуратура – София се води разследване по образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 142а, ал. 1 и по чл. 198, ал. 1, пр. 1 от НК.В хода на разследването са събрани доказателства за съпричастността на Т.П. (на 31 години) към деянията. Около 5 ч. на 12.06.2022 г., на ул. „Сергей Румянцев“ в гр. Пирдоп, Т.П. нанесъл побой на 17-годишния М.И. с множество удари в главата. Вдигнал го и без негово съгласие качил пострадалия в багажника на лек автомобил. Първоначално го откарал в района на ЖП гара в града, където отново му нанесъл удари. След това отпътувал до паркинг зад блоковете на ул. „Панагюрско шосе“.

С действията си Т.П. противозаконно лишил от свобода М. И., като го затворил в багажника на автомобила. Пострадалият бил освободен вследствие намеса на собственика на автомобила. Извършителят на престъпното деяние чрез употреба на сила отнел у М.И. мобилен телефон и парична сума в размер на 395 лева, без негово съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои.

С постановление на прокурор в Окръжна прокуратура – София Т.П. е бил привлечен в качеството на обвиняем за отвличане и грабеж. По искане на прокуратурата понастоящем той е с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Разследването продължава, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
error: Content is protected !!