Горещи новини

Мъж и жена се изгубиха в Пирин, спасителите ги откриха

-15:38-Razloginfo.com

Двама украински туристи са получили помощ от планински спасители в Пирин планина на 4 февруари следобед, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС).

Туристите – мъж и жена, са тръгнали на туристически преход през хижа „Дамяница“ към хижа „Вихрен“ през Тодорина порта, но са били с неподходяща за зимната планина екипировка.

Поради ураганния вятър се отклоняват от пътеката и се изгубват.Въпреки липсата на телефонна връзка с тях и погрешно подадена от трето лице информация, двамата са открити след двучасова акция в района на Каркъма. Туристите са били премръзнали, но в сравнително добро състояние.

Това е поредна акция за планинските спасители в Банско за последната седмица.

При различни инциденти се е наложило шестима скиори, които са карали извън пистите, да бъдат извеждани с моторни шейни.

Всички тези акции, заедно с трагичния инцидент на ски писта от 3 февруари, когато при сблъсък между двама скиори единият от тях почина, прави седмицата на спасителите напрегната.

Преди предстоящите почивни дни планинските спасители призовават любителите на планината да бъдат отговорни към своя живот и този на хората, които им оказват помощ.

Източник: E79 News

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!