Горещи новини

Мъж изпил еквивалент на 200 чаши кафе е починал

| 11:30

Мъж е починал от предозиране с кофеин във Великобритания, след като изпил смес, съдържаща еквивалент на 200 чаши кафе.29-годишният мъж Том Мансфийлд бил фитнес треньор, който редовно поръчвал биодобавки. Този път той поръчал пакет от 100 грама кофеин, който да използва в напитките си преди тренировка.

При измерването на количеството прах обаче той допуснал грешка, поради което изпил смъртоносна доза кофеин. Препоръчителната доза кофеин на прах е между 60 и 300 милиграма два пъти дневно, но цифровата везна, която използвал Мансфийлд, била с начално тегло от 2 грама.

Според разследавнето Мансфийлд „вероятно се е стремил към средна доза“, но вместо това е изпил до 5 г от праха. Веднага след като изпил напитката, Мансфийлд се хванал за гърдите и казал, че сърцето му започва да бие много бързо. След това от устата му започнала да излиза пяна и съпругата му повикала на помощ съседите, преди да дойде линейка.

Той бил откаран в болницата със сърдечен арест и същия ден лекарите констатирали смъртта му. Съдебният лекар установил, че нивото на кофеин в кръвта на Мансфийлд е 392 милиграма на литър – еквивалент на 200 чаши кафе. Обичайното ниво на кофеин след изпиване на чаша кафе е 2 до 4 мг на литър.

Кофеиновите прахове могат да бъдат опасни, защото са много по-концентрирани от кофеинсъдържащите напитки като кафето. Употребата им без лекарско предписание или в неправилна дозировка е изключително опасна.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!