Горещи новини

Мъж живя 3 месеца на летището в Чикаго заради коронавируса

-15:43-Razloginfo.com

Мъж превърна защитена зона на международното летище в Чикаго в свой дом за три месеца. Пред властите той обяснил, че се страхува твърде много от коронавирус, за да се върне у дома в Лос Анджелис. 36-годишният калифорнийски гражданин от индийски произход Адитя Сингх, беше арестуван този уикенд и обвинен в нарушение на летищните разпоредби, углавно престъпление и кражба, съобщават ежедневниците в Чикаго.

В неделя прокурорите заявиха, че според полицията мъжът е пристигнал с полет от Лос Анджелис до международното летище в Чикаго на 19 октомври. Близо три месеца по-късно, в събота следобед, Сингх е бил проверен на случаен принцип от двама служители на United Airlines, които поискаха да видят идентификацията му. Мъжът е  показал карта за легитимация, за която е съобщено, че е изчезнала от ръководителя на летищните операции още на 26 октомври.



Според служебния защитник, назначен на мъжа други пътници са давали храна на Сингх, който няма криминално минало. Според версията на защитата мъжът е намерил значката на летището и „се е уплашил да се прибере у дома заради пандемията от Ковид“. Според медиите зад Океана, случаят е огромен скандал и сериознен пропуск в националната сигурност. Сингх е магистър по хотелиерство, безработен е и живее със свои приятели под наем в в Лос Анджелис.

Департамента по авиацията в Чикаго пък казва в изявление, че сигурността на пътниците не е застрашена. „Докато този инцидент продължава да бъде разследван, успяхме да установим, че този господин не е представлявал риск за сигурността на летището или пътуващата общественост. Ще продължим да работим с нашите правоприлагащи партньори по задълбочено разследване на този въпрос. “

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!