Горещи новини

Мъж, арестуван, защото скочил за кръста на Богоявление, осъди МВР

| 10:33

Арестуван участник в спасяването на кръста на Богоявление осъди МВР за неправомерни действия.Никола Стоянов от Русе бе един от участниците в ритуала на Йордановден. Малко след като излезе от водата той бе задържан. Мотивите за ареста от МВР обясниха с факта, че Стоянов не е бил в списъка на участниците,  които да скачат за кръста, не е преминал медицински преглед и лъхал на алкохол. Употребата на сила се наложила, защото мъжът оказал съпротива при ареста.

От кадрите се вижда как въпреки, че мъжът обяснява, че ще последва униформените, те извиват ръцете му и го свалят на земята. Задържаният отново повтаря, че ще тръгне с тях и ще им представи лична карта. Докато го водят към патрулната  кола Никола Стоянов повтаря, че  не усеща ръцете си, защото били усукани от белезниците.

Месец по-късно Районният съд в Русе излезе със становище, че задържането е било неправомерно и постанови МВР да плати разноските по делото, които са 500 лева.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!