Горещи новини

Мъжът, запалил българския клуб в Битоля: Щастлив съм, че го направих

-13:36-Razloginfo.com

Ламбе Алабаковски, който бе осъден условно за палежа на Културния център „Иван Михайлов” в Битоля, каза, че е радостен и щастлив от това, което е направил. Изявлението Алабаковски е направил в „Бомбакис подкаст”.„Това беше кулминацията на всички патриотични чувства, които всички имаме, но не ги изразяваме. Или ги изразяваме по различни начини. Това е прилив на емоции. От днешна гледна точка съм много щастлив от това, което направих, защото в крайна сметка, след толкова време, всичко това излезе в полза на нашият народ. Никой няма право да те провокира в твоята собствена къща и да ти поставя ултиматуми“, каза Алабаковски.

През юни, Алабаковски беше арестуван за палежа на Културен център „Иван Михайлов“ в Битоля и получи най-ниската присъда – шест месеца условно.

Алабаковски се появи и като говорител на протестите срещу преговорната рамка, които опозицията организира през лятото, а след приети поправки в Закона за фондациите и сдруженията сдружението „Иван Михайлов” в Битоля беше заличено от Централния регистър.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!