Горещи новини

Мъжете на това място са пияни 24 часа в денонощието

-9:39-Razloginfo.com
На територията на Индия има множество различни племена. Най-изолирано от тях е племето Бондо. И до днес хората от него са запазили традиционния начин на живот. Благата на цивилизацията са почти непознати за тях.

Селищата им са изградени от природни материали. Жителите се изхранват с риболов и животновъдство. Някои от членовете на племето ходят на пазара в Анкудели веднъж седмично, за да извършват обмен на продукти, да продават занаятчийски изделия и палмово вино.

Мъжете от племето Бондо са изключително агресивни. На практика те са постоянно пияни заради денонощното използване на палмови вина от собствено производство. Правят го от сок от арекова палма, чиито плодове са бетеловите орехи.

Пияните Бондо постоянно се бият. Те не обичат чужденци. Да им направиш снимка без съгласието на вожда на племето е много опасно. Убийството се смята за нещо обичайно при тях. Съответно местният затвор е препълнен от племенни мъже.

Мъжете се обличат по същия начин като обикновените индуси, в ризи, тениски, панталони, дхоти. Жените обаче от векове не променят традиционните си носии. Носят надбедрена превръзка с украшения. Гърдите са покрити с мъниста с обилни нюанси . На вратовете си носят няколко метални пръстена, а главата се бръсне.

Жените в племето са много повече от мъжете. Това може да се обясни с факта, че мъжете не живеят дълго време. Те или умират от изпитото палмово вино, или при сбивания. Старците са много малко. Съпругът бива обявен за възрастен, когато булката е на 18-19 години. Съпругът винаги е много по-млад от жена си. Тук се казва, че съпругът трябва да порасне и дават момичето на непълнолетен мъж. Дори 12-годишният съпруг вече се смята за стар. Самата жена отглежда съпруга си. Може би затова мъжете от племето завинаги остават инфантилни и безотговорни.Племената, които живеят по-близо до цивилизацията срещу заплащане, допускат туристи с водач на обиколка, и са готови да се снимат за пари. В по-отдалечените места за чужденеца може да бъде опасно, хората не са приятелски настроени и лесно могат да убият турист.

За тях пластмасовата бутилка е чудесен подарък. Бондо с удоволствие заменя лъкове или ароматно вино за пластмаса.

Бондо вярва в духовете на предците и планините. Основното божество е богиня майка. Във всяко село има олтар. Жителите често принасят жертви, включително и добитък. Тук човешки жертви никога не са били пренасяни за разлика от други племена.

Бондо обича празниците с изобилни тостове. Един от интересните ритуални дни е празникът на лова – Понгал. Всяко момче и мъж от племето трябва да отиде в гората този ден и да донесе плячка. Който не донесе, следващият празник няма право да бъде показан на жените. Затова лукавите туземци мъкнат от гората всякакви мишки, гущери, жаби – каквото и да е животно. Има още един празник, при който жените от Бондо блокират пътищата и пропускат автомобили само срещу пари.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!