Горещи новини

МРРБ се задейства, праща държавна приемателна комисия за моста в Симитли на 11 май

| 17:47

След два мащабни граждански протеста, които за пореден път показаха, че Община Симитли е най-задружната и обединена община в България, вече сме съвсем близо до осъществяването на голямата мечта на всички – въвеждане в експлоатация на новия мост между кв. „Ораново“ и град Симитли.Модерното съоръжение, отговарящо на всички европейски изисквания, е напълно готово за пускане на движението по него. Завършени са всички строително – монтажни работи, приключени са и всички останали дейности, свързани с правилното и безопасно функциониране на съоръжението.

След десетилетия чакане да имаме нов мост и след повече от месец чакане, новото съоръжение да бъде пуснато в експлоатация, вече разполагаме с официалния документ за назначаването на Държавна приемателна комисия. Тя трябва да се събере и започне работа на 11 май от 11.00 часа на строежа и да приключи работата си до 10 работни дни, което ще рече до края на този месец.

Новото мостово съоръжение е една от сбъднатите мечти на жителите на Община Симитли. Старият железен мост, изграден от немците през 1939 година, бе в изключително лошо състояние и въпреки усилията на Община Симитли да го поддържа, неговото демонтиране и израждането на нов мост, бе крайно наложително.

Новият мост над река Струма е изграден по европейски модел. Той е двулентов, с пешеходни зони от двете страни. Поставено е модерно LED осветление, както и камери за видео наблюдение.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!