Горещи новини

Мощна подкрепа, за пострадалите от побоя в четвъртък, пред Районен съд – Разлог (видео)

-11:58-Razloginfo.com

Десетки се събраха тази сутрин, пред Районен съд – Разлог, за да изразят своята подкрепа към пострадалите и недоволство срещу безобразната агресия, която се случи в четвъртък вечер в Разлог, в заведение, в центъра на града.

Тази сутрин започна делото на задържаните след масов бой в местно заведение роми. Десетки жандармеристи и полицаи съблюдаваха за реда пред съда в очакване на сблъсъци, но до такива не се стигна.

Както писахме вчера, след направена основателна забележка, спрямо дете, което се е опитвало неправомерно да отвори хладилен фризер със сладолед, пристигат 20-30 човека, които започват саморазправа с присъстващите и в резултат на което се е стига до грозни сцени.Протестът бе мирен, но хората бяха тотално възмутени от развитието на събитията по време и след въпросния инцидент онзи ден. Родителите на най-тежко пострадалия споделиха, че детето им е в болница и все още се възстановява. Изказаха огорчението си от факта, че, в състоянието, в което се намира, е било принуждавано да дава показания в полицията. Бяха възмутени, както и всички присъстващи, от това, че кметът на Разлог не благоволи да дойде и да изрази своята съпричастност към потърпевшите от това грозно деяние. Защо ли?

Друга причина, поради която хората присъстваха на този протест е изявление на водеща българска телевизия, която съобщила, че в Разлог масов бой се превърнал в „Трагикомедия“, при условие, че след боя има пострадало момче, което е в болница, заради нараняванията си и в никакъв случай сблъсъкът не може да бъде наречен комедия.

Присъстващите изразиха мнение, че трябва да спре толерирането на ромските кланове, които тероризират града и населението, както и твърдяха, че истината се изопачава, че има бити деца българи, които са в болница.

В момента са задържани 5 човека, срещу които е образувано УБДХ. Разпитват се и множество свидетели.

Не смейте да изкарвате направената забележка на етническа основа! Нито на детето мястото му е на улицата, предвид късния час и неговата възраст, нито има право да руши чужда собственост, нито пък така се действа! С агресия. Научете се, че никой не може да черпи права от собственото си противоправно поведение.

Близките на пострадалите се оказаха умни хора и не предизвикаха ексцесии, протестът остана мирен цяла сутрин. Но до кога една прослойка от обществото ще опъва нервите на друга. Нервите на хората не са от корабни въжета.

Междувременно в социалните мрежи (преди около 30 минути) се съобщава, че напрежението в кв. „Нов път“ расте, каквото и да означава това.

Последвайте ни:

3 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!