Горещи новини

МОСВ: Тунел през Кресненското дефиле е най-добрият вариант за АМ „Струма“

-10:29-Razloginfo.com

Изграждането на тунел през Креснеското дефиле е най-целесъобразният и екологичен вариант за трасе на АМ „Струма“ в района.Това заяви в „Денят започва“ вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов.

По думите му АМ „Струма“ в района на Кресна няма как да бъде истинска магистрала, а по-скоро ще е скоростна отсечка.

Министърът на околната среда и водите категорично се противопостави на идеята скоростният път да минава през самото дефиле, защото по думите му – това е в нарушение на екологичното законодателство у нас и на Бернската конвенция.

Така остават два варианта – пътната отсечката да минава през обходно трасе или през тунел. Изграждането на обходно трасе би било по-евтино, но би генерирало много повече въглеродни емисии, затова според Сандов, най-добрият вариант е изграждането на тунел.

Разговорите по този въпрос в рамките на кабинета вече са в ход, предстои да бъде потърсено решение. За днес е насрочена среща между министъра на околната среда Борислав Сандов и министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов.

Според Сандов е напълно постижимо АМ „Струма“ да бъде завършена с европейски средства в рамките на пълен четиригодишен мандат на това правителство.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!