Горещи новини

МОН утвърди датите за отложените пролетни състезания и ученическите олимпиади

-7:54-Razloginfo.com

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев утвърди датите за провеждане на ученическите олимпиади и състезания, които през март и април бяха отложени поради въведените противоепидемични мерки в страната.

Това съобщи пресцентърът на МОН.

Националният кръг на олимпиадата “Знам и мога” ще се проведе на 15 май.

По български език и литература ще бъде на 6 юни, по английски и испански език на 5 юни, а по немски език на 9 май.Олимпиадата по математика за седмокласниците и осмокласниците ще e на 15 май, а за учениците от 9-и до 12-и клас на 15 и 16 май.

Националният кръг по информационни технологии и по гражданско образование ще се състои на 8 май.

По лингвистика е насрочен за 12 май, по философия за 5 юни, по история и цивилизации за 12 юни, по география и икономика за 13 юни.

Теоретичният кръг по физика ще бъде на 9 май, а експерименталният на 5 юни. Олимпиадите по астрономия и по биология и здравно образование ще бъдат на 6 юни, а по техническо чертане на 13 май.

Учениците от 5-и до 12-и клас ще могат да се явят на състезанието “Европейско кенгуру” на 29 май.

Пролетните математически състезания за 4-и клас ще бъдат на 8 май, а за учениците от 7-и до 12-и клас на 9 май.

Състезанията по информатика ще са на 7 и 8 май, а по компютърни мрежи на 12 юни.

Тестовите задачи на олимпиадата по химия и опазване на околната среда за учениците от гимназиален етап са предвидени за 8 май.

Областният кръг на националния конкурс “Бог е любов”, както и общинският кръг на националното състезание по безопасност на движението по пътищата ще се проведат до 8 май.

Областният кръг на състезанието за безопасност на движението по пътищата е насрочено за 15 май.

Националният кръг на ученическите олимпиади и състезания ще се провежда на територията на съответния регион (област).

Изключение правят състезанията от Националния спортен календар на МОН, от Националния календар за изяви по интереси, националните състезания по професии и по безопасност на движението по пътищата, които ще се организират в определен център предвид по-малкия брой участници и спецификата на състезанията.

Източник: E79 News

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!