Горещи новини

Монтираха станция за отчитане качеството на въздуха в Разлог

-9:38-Razloginfo.com

Станция за наблюдение на качеството на въздуха е инсталирана на покрива на сградата на община Разлог. Това ще помогне за мониторинг на чистотата на въздуха в реално време, като се отчитат ключови показатели за качеството на въздуха заедно с данните за околната среда.

Захранването на станцията включва соларен панел и UPS батерия. Станцията разполага с GPS модул за предаване на актуални координати на измерванията.Станцията е монтирана благодарение на проект „IoTXchange“ „Интернет на нещата като инструмент на политиката за промяна в града“ (Internet of Things as a policy instrument for the city change, с акроним „IoTXchange“) финансиран по програма за междурегионално сътрудничество URBACT III, съфинансирана от Европейски фонд за регионално развитие.

Община Разлог има възможността да подобри качеството на живот на своята територия, като използва Интернет на нещата технологията за подобряване на достъпа до чист въздух и за управлението на качеството на въздуха.

Община Разлог е партньор по проект „IoTXchange“ заедно с Община Фундао (Португалия), Додони (Гърция), Неверс (Франция), Местна община Йелгава (Латвия), Онге (Швеция) и Кежмарок (Словакия) и финландския университет „Åbo Akademi“.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!